Chocolate Ice - svájci fehér juhászkutya kennel

dsc 0748 med hr

A legelső közös kutyánk, Nina volt egy németjuhász. Nagyon szeretni való, igen aktív, életvidám kutya. Rengeteg foglalkozást igényel a mai napig. Hogy minden energiáját levezethesse, hetente járunk vele kutyaiskolába.

2010-ben megláttam egy fehér kutyát: szőre ragyogott, fülei hegyeződtek, farka gyönyörű lompos volt…. Megjelenése elbűvölt, melybe első látásra beleszerettem. Innentől kezdődött a fajta iránti rajongásom.

Ez a fajta a svájci fehér juhászkutya.

Hosszú ideig nem volt még lehetőségem szert tenni egy ilyen nemes kutyára, de kiállításokon volt alkalmam újra és újra megcsodálni őket. Egyre inkább éreztem, hogy szükségem van egy ilyen kutyára. 2012-ben rátaláltam Lupus Albus Olimpiára, kennelem első tagjára. Egy kis fehér szőrgombóc volt, az én szeretnivaló jegesmacim. Életvidámságával és tanulékonyságával bearanyozza az egész életem. Kezdetektől fogva részt veszünk vele kutyaiskolás foglalkozásokon és kiállításokon, ahol már sok sikert elértünk.

2013-ban megalapítottam a CHOCOLATE ICE kennelt FCI 273/13 regisztrációs szám alatt. 

2014-ben, több mint egy év várakozás után hazahoztuk Full-Moon-t az Ice Wine kennelből. A várakozás megérte, hatalmas sikereket értünk el vele mind hazai és külföldi kiállításokon egyaránt. 2016-ban megkapta a TOP DOG OF THE YEAR címet és a hazai Klubkiállítást is megnyerte amire nagyon büszkék vagyunk.

Kennelünkben születtek már FIATAL VILÁGGYŐZTES, FIATAL BEST IN SHOW GYŐZTES, BEST IN SHOW GYŐZTES, FIATAL KLUBGYŐZTES, KLUBGYŐZTES és INTERCHAMPION kutyák is.

Kutyáink megfelelnek a magyar tenyésztési szabályzatnak, FCI törzskönyvvel, HD, ED, MDR1, DM szűrésekkel és tenyészvizsgával rendelkeznek. 

A kiskutyák a magyar tenyésztési szabályzatnak megfelelően FCI származási lappal kerülnek új otthonukba, külföldre költözés esetén export törzskönyvvel és útlevéllel.

A jövőben szeretném majd bővíteni kennelem újabb fehér juhászokkal. Fő szempontom a tenyésztésben,  az egészség, jellem és küllem figyelembevételével, olyan kutyák tenyésztése, amelyek büszkén képviselhetik a fajtát. Bárkinek szívesen ajánlom, aki egy igazán kedves, barátságos, intelligens, szeretnivaló "társat", kutyát szeretne maga mellé.

Ezt soha ne feledd:

DSC 0790 honlapra

A kutyád vagyok és szeretnék egy apróságot megosztani veled: "Tudom, ti emberek nagyon elfoglaltak vagytok. Munkába jártok, gyerekeket neveltek, mindig ide-oda kell rohannotok. Sokszor olyan gyorsan, hogy a nagyszerű pillanatokat észre sem veszitek.”  Nézz le rám ide miközben a számítógépednél ülsz. Meg tudod érteni hogy az én nagy barna szemeim mit látnak szemeidben? Igaz már egy kicsit homályosak és egy-két ősz szőröcske is van a pofim körül. Rám nevetsz, látom a szemeidben. És te mit látsz az enyémben? Látod a lényemet, látod a lelket bennem, aki annyira szeret, mint senki más téged? A szellemet, aki minden hibádat már rég elfelejtette? Van egy kis időd most rám? Néha nagyon fiatalon meg kell halnunk, hirtelen hogy majd meg szakad a szíved. Néha előtted öregszünk meg úgy, hogy szinte észre sem veszed... De ha majd jön a vég, a szeretet még mindig ott van még ha erre a nagyon hosszú álomra is készülünk. Lehet, hogy holnap már nem leszek veled, lehet, hogy jövő héten. Egy nap majd a szemedből jövő vizet törölgeted, ami az embereknek van, ha szomorúak. Lehet, hogy lelkiismeret furdalásod lesz, hogy nem szakítottál rám az utóbbi időben még egy órácskánál többet. Gyere, ülj le hozzám ide a földre és nézz a szemembe. Ne gyere falkavezérként vagy oktatóként, gyere csak egyszerűen, mint lélek hozzám. Simogass meg, beszélj hozzám. Te egyszer eldöntötted, hogy szeretnél egy élőlényt, ami veled mindent megoszt. Valakit, aki teljesen más, mint te. Hát itt vagyok. A kutyád és én is élek. Vannak érzéseim, és ismerem a két lényünk közötti különbséget. Mégis téged, embert minden hibáddal a végtelenségig szeretlek. Gyere, ülj le hozzám egy kicsit, gyere egy kicsit az én világomba is, és hagyd az időt kicsit lassabban folyni, még ha csak 15 percre is. Lehet, hogy már nem lesz közös holnapunk... Az élet olyan rövid…..


© Chocolate Ice Kennel 2013 - info@chocolateice.hu - +36 70 316 2792 - designed by logogyar